Flinchs Hotel er opført i 1885 af Hans Nielsen Flinch. Han drev både kolonialhandel og gæstgiveri på stedet, men i 1905 flyttedes kolonialvirksomheden til en nyopført bygning på nabogrunden og Flinchs Hotel var nu en realitet.

I 1912 solgte Hans Nielsen Flinch hotellet til Svend Nielsen. Hotellet fortsatte under samme navn og blev i hans tid øens førende hotel. Under krigen i 1940`erne bestyrede hans søn hotellet, men da sønnen døde i 1946, solgte Holger Nielsen hotellet.

Hotellet blev nu overtaget af et aktieselskab ”Tranebjerg Forsamlingsbygning” som også ejede og drev byens forsamlingshus. De drev hotellet videre under ledelse af en ansat inspektør indtil begyndelsen af 1970´erne, hvor Flinchs Hotel igen kom i privat eje.

Mange kendte og indflydelsesrige personer har gæstet hotellet gennem årene.

I 1892 boede den norske forfatter Knut Hamsun en tid på hotellet for at få fred og ro til at skrive.

I 1904 overnattede Herman Bang under en foredragsturné. I en artikelsamling udgivet samme år, fortæller Bang om sit besøg på Samsø og sit møde med Flinchs Hotel:

“Og det røde hus er Gæstgivergaarden. Der er hyggeligt derinde, rigtig rart. Og oppe i Gavlkammeret, hvor jeg skal ligge. Boede Hamsun en gang, da han skrev en bog. Han var vel hele tre Fjerdingaar…. Ja, her kunde man vist faa Fred og være af Vejen for alle dem, som stjæler Ens Dage, for de, der røver Ens Timer.

Og dog er her ikke ensomt. Kigger man ud af Vinduet, kan man se over i Branddirektørens Have; og derovre ligger Telegrafstationen”.

 

flinchs_vaerlse_stalden_2.jpg

PRISER FRA DKK 850,-

- OVERNATNING, MINIFERIE ELLER WEEKENDOPHOLD